Hans van de Pas en Theo van Overbeek hebben op zondag 12 november twee bomen toegevoegd aan het bomenbestand van Bernheze. Bij hun afscheid van de politiek in 2014 schonk Progressief Bernheze hen een boom als blijk van waardering. De bomen staan symbool voor de progressieve, gedreven inzet van beiden voor Bernheze en voor hun persoonlijke karakter.

Hans en Theo namen in 2014 afscheid van de Bernhezer politiek. Hans na een periode van 4 jaar wethouder en 12 jaar raadslid. Hans is sinds 2014 burgemeester in Rhenen. Theo was meer dan 20 jaar raadslid voor Progressief Bernheze. Hij geniet nu van zijn pensioen maar is nog op veel fronten actief voor de gemeenschap, onder andere voor de aanleg van glasvezel en voor zorgvoorzieningen.

Op 12 november werden een notenboom en een tamme kastanje geplant aan de Akkerweg in Vorstenbosch. Op die locatie plantte in 2007 de partij al drie lindebomen die zij bij het 900 jarig bestaan van Brabant aan de gemeente schonk. In 2010 werd nog een lindeboom toegevoegd bij het afscheid van Frank Geenen als raadslid.