Dinsdag 10 april heeft informateur Jan van Loon zijn bevindingen gedeeld met de gemeenteraad van Bernheze. De informateur raadt het CDA, Lokaal en de SP aan om te gaan onderhandelen over een nieuwe coalitie voor onze gemeente. Lees hier het informatieadvies en de verslagen.

Progressief Bernheze had graag de verantwoordelijkheid genomen om mee te besturen en Bernheze vanuit de coalitie te veranderen. Maar dat lijkt er niet in te zitten. Wij hopen wel dat de beoogde coalitiepartijen onze wensen voor een betere gemeente en fijnere dorpen meenemen in hun onderhandelingen. Voor de toekomst van onze dorpen is het immers van groot belang dat er goede afspraken gemaakt worden over betaalbare woningen, een gezonde leefomgeving en hulp voor wie het nodig heeft. Met of zonder Progressief Bernheze.

We hopen ook dat de onderhandelende partijen ruimte laten voor goede ideeën vanuit de gehele raad. Een verfrissende open noot op zijn tijd. Wij zouden graag beginnen met het maken van een raadsakkoord, waarin we met de gehele raad afspreken wat we de komende jaren zeker willen bereiken. Zodat we met de gehele raad, en niet enkel de coalitie, prioriteiten stellen en samenwerken aan het mooier maken van onze dorpen. Daar wordt iedereen beter van.

En nu we niet aan hoeven te schuiven bij de coalitieonderhandelingen, kunnen we ons volop richten op het raads- en commissiewerk. De afgelopen weken hebben we als fractie al gebruikt om na te denken over hoe wij de komende jaren willen werken. En ook jij kan daaraan je steentje bijdragen.  Informeer of word lid.