Mooi bouwen in Heeswijk

Locatie Cuneraschool
Ook hier worden bouwvoornemens realiteit

Ook op deze plek in Heeswijk zijn nu de vooruitzichten goed, hoewel het hier ook niet gemakkelijk gegaan is.

Wethouder Hans van der Pas schrijft: “Mooi dat we het spandoek ook bij Cunera gaan hangen. Feitelijke gegevens: er komen 11 CPO-woningen, allemaal starters, een aantal rijwoningen, tweekappers en hoekwoningen. De bouw vindt plaats in maart/april, nu wordt op deze locatie de voorbereidingen getroffen met sloop van oude (school)gebouwen en daarna bouwrijp maken (aanleg nutsvoorzieningen, bouwstraat).

Het café Jan van Erp blijft staan; nog niet bekend is wat daarmee gaat gebeuren (mogelijk wordt deze verkocht met mogelijkheid voor andere bestemming (horeca in categorie 1 = lichte horeca , woon- of maatschappelijke bestemming).

De plannen voor de Cello-groep (mensen met een verstandelijke beperking) gaan gerealiseerd worden aan de Abdijstraat (naast café Jan van Erp in de richting van Search). Deze plannen worden nu verder uitgewerkt door ontwikkelaar, Cello en gemeente en, zoals het er nu uitziet, gaat de ruimtelijke procedure in 2014 worden gevoerd en afgerond, daarna bouw.

Met de buurt zijn afspraken gemaakt rondom behoud van groen, speelveld en verkeersontsluiting. De gemeente heeft geen geheim gemaakt van de toekomstige plannen rondom woningbouw op deze locatie. In de toekomst zullen nog meer woningen op deze locatie worden gebouwd, maar het speelveldje zal, net als het groen, behouden blijven. Deze plannen worden in de nabije toekomst gerealiseerd, afhankelijk van de ontwikkelingen op de woningmarkt. Het idee is om op de Cunera-locatie in ieder geval een aantal patiowoningen en eengezinswoningen nog toe te voegen. “

Natuurlijk hadden we 4 jaar geleden het idee, dat het allemaal sneller zou gaan, maar ook hier is er nu toch uitzicht op een goed resultaat

Theo van Overbeek, raadslid Progressief Bernheze

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *