Kansen voor jongeren, Jesse Jansen

Jesse_web_kl
Jesse Jansen

Als je 17 jaar bent, zoals ik, vliegen de ‘belangrijke’ keuzes in het leven je om de oren. Waar je rondom je 12e nog kiest over hoe ver je moet fietsen naar school kies je rond deze leeftijd waar je gaat studeren, hoe ver je moet reizen (nee, vaak niet meer met de fiets) en waar je gaat wonen tijdens je studententijd (en daarna).

Veel jongeren trekken weg uit onze gemeente zodra ze gaan studeren. Gewoon omdat de stad trekt. Maar er zijn ook veel jongeren die best zouden willen blijven, maar het openbaar vervoer onvoldoende vinden, geen betaalbare woningen kunnen vinden en te weinig ‘leven in de brouwerij’ zien. Zij zitten met vragen als: zijn er genoeg stageplaatsen in de buurt, heb ik een goede kans op een baan in de regio na mijn studie?

De gemeente kan daarin een belangrijke rol spelen. Met het bouwen van goedkope (studenten)woningen (waarom niet boven de nieuwe supermark in Heeswijk-Dinther) en goede bereikbaarheid met ov en fiets. De gemeente kan jongeren stageplekken bieden in de eigen organisatie en in gesprek gaan met lokale ondernemers over kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt.

Ik, een 17 jarige 6 VWO scholier en aankomend student, wil de strijd aan gaan om kansen te scheppen voor de inwoners, met een speciale focus op de jongeren, van onze gemeente. Daarom ben ik verkiesbaar (nummer 5) voor de gemeenteraad op de lijst van Progressief Bernheze. Samen gaan we werken aan een toekomstbestendige gemeente Bernheze.

Reacties zijn welkom via onderstaand reactieformulier of via twitter @JesseJans.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *