Bernheze weer een stukje mooier!

 

Tijdens de behandeling van de Perspectiefnota 2018-2021 afgelopen donderdag is onze motie om de snelfietsroute Uden-Heesch unaniem aangenomen. Op initiatief van Progressief Bernheze wordt de komende drie jaar steeds een deel van het benodigde geld gereserveerd om in 2021 de route daadwerkelijk aan te leggen.

Een project dat al lang op ons wensenlijstje heeft gestaan wordt eindelijk uitgevoerd. Met de aanleg van de snelfietsroute wordt het fietsnetwerk in Noordoost-Brabant uitgebreid. Hiermee wordt het recreatieve potentieel van onze groene regio nog beter benut. Het biedt kansen voor toeristen en bezoekers die met de fiets het uitgestrekte landschap van onze regio willen verkennen of makkelijk van de Maashorst naar de volgende trekpleister willen fietsen. Ook biedt het mensen de mogelijkheid om makkelijker en sneller naar het werk met de fiets te gaan. Snelfietsroutes zijn ideaal voor het snel bereiken van je werk. De snelfietsroute tussen Uden en Heesch biedt de mensen volop de mogelijkheid om de drukke autowegen te vermijden en op een gezonde wijze naar het werk te gaan.

Progressief Bernheze heeft een duidelijke visie op de recreatieve parels binnen onze gemeente. Deze gebieden moeten we door ontwikkelen waarbij de natuur centraal staat. Een robuuste infrastructuur die de fiets en wandelaar op de eerste plek staan is hierbij van cruciaal belang. Met de aanleg van de snelfietsroute zetten we weer een stap in de goede richting.  Tot op de fiets!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail