Op weg naar 21 maart 2018

Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. De laatste gemeenteraadsverkiezingen waren op 19 maart 2014. De volgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018. Omdat de gemeente het aantal van 30.000 inwoners heeft bereikt wordt het aantal raadszetels verhoogd van 21 naar 23.

De gemeenteraad is een groep van gekozen volksvertegenwoordigers binnen de gemeente. Dit orgaan controleert het dagelijks bestuur, oftewel het college van burgemeester en wethouders. Naast controle op de uitvoering stelt de gemeenteraad op hoofdlijnen de kaders van het beleid en de daarbij horende budgetten vast.

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) is verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van de gemeente. De burgemeester is voorzitter van de gemeenteraad en van het college van B&W. Wethouders worden benoemd door de gemeenteraad, burgemeesters door de regering, na een procedure waarin ook de gemeenteraad een belangrijke stem heeft.

De gemeenteraad van Bernheze bestaat uit zeven partijen. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen kunt u opnieuw weer kiezen uit in ieder geval deze zeven partijen en mogelijk nog enkele nieuwe. Vier van deze partijen hebben het college geformeerd.

Progressief Bernheze hoort deze periode niet bij de coalitiepartijen van het college. Dat willen we in de volgende periode graag wel weer doen.  Dat doen we met een vernieuwde kandidatenlijst en en een nieuw verkiezingsprogramma.

Lees hier ons verkiezingsprogramma

Bekijk hier onze (concept) kandidatenlijst, met Jesse Jansen en Ellen Neelen als lijsttrekkers.

 

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail